FAQ

Vad är Polhacks?
Polhacks är ett spelfestival med anor från 2011, som arrangeras varje vår av Uppsala teknolog- och naturvetarkår. Det är en rolig och social tillställning med fokus på umgänge och spel som alla kan delta i och finna någonting att roa sig med. Oavsett om du är en supervan spelare som spenderar mycket tid på spel och kanske tävlar i några av spelen eller om du aldrig har spelat ett spel i hela ditt liv så kommer det finnas någonting för dig.

Vem kan delta?
Vem som helst får delta, både medlemmar och icke-medlemmar i UTN får delta, välkommen.
Observera att om du inte studerar vid Uppsala Universitet kommer du inte ha tillgång till internet under lanets gång och uppmuntras därför att köpa besöksbiljett istället för datorplats.

Hur kan man delta?
Det finns flera sätt att delta på, du kan genom att köpa en datorplats ta med din dator och koppla upp dig på nätverket och spela dina datorspel med andra deltagare eller på internet. Du kan också delta som besökare och spela tv-spel på de konsoler som finns utplacerade på aktivitetsområdet, låna ett bräd/kortspel och sätta dig med dina vänner eller någon annan som råkar sitta vid ett bord och börja spela eller bara glida runt och hänga med alla sköna människor som är där!
Om du köper en datorplats har du även möjligheten att delta i de turneringar som anordnas. Det är turneringar i de största och vanligaste e-sport spelen med grymma priser.
Även du som inte vill tävla i något datorspel kommer ha massor av tävlingar och event att delta i utanför den digitala världen där du också kan vinna fina priser.

Kan man köpa besöksbiljett på plats?
Ja!

När är Polhacks?
Polhacks öppnar dörrarna 26:e mars 16:00 och slutar sedan 29:e mars 12:00. Polhacks är däremellan öppet 24h om dygnet!

När slutar ni att sälja datorplatser?
23e klockan 23:59 slutar vi sälja datorplatser. Se till att köpa innan dess så att du inte missar Polhacks!

Är jordnötter tillåtna?
Nej.

Är snickers eller annat godis med inneslutna nötter tillåtna?
Nej.

Kan man komma till polhacks utan dator? Måste man gilla spel?
Självklart! Polhacks är inte endast för dator- och spelintresserade. Vi har även en myshörna och massvis av brädspel, tv-spel och icke-dator relaterade event!

Vad kostar en biljett?
En besöksbiljett kostar 20kr och en datorplats kostar 200/250kr (medlem i UTN/inte medlem i UTN).

Hur länge gäller besöksbiljetten?
Hela LANet så länge du inte tar av dig bandet!

Vad behöver man ta med sig förutom dator?
Se packlista här.

Jag letar efter ett lag/lagmedlemmar till en turnering. Hur kan jag hitta dem?
Lättast att hitta lag/lagmedlemmar är via Discord!

Hur får man med sig sin dator?
Vi erbjuder datorhämtning för 60kr. Mer information kan du se här

Hur löser man sömn?
Då det skulle vara mycket jobb för kommittén att fixa en sovlösning(och troligen kosta en del), så får man tyvärr cykla hem och sova. Man kommer inte få sova i tentasalen.

Får man dricka och/eller ha med sig alkohol på Polhacks?
Nej, vi har nolltolerans på alkohol på Polhacks, detta inkluderar även om du har druckit alkohol innan du kommer till Polhacks så kommer du bli nekad i dörren.

Hur löser man mat under Polhacks?
Vi kommer ha matservering på Uthgård under Polhacks. Där kommer man kunna köpa mat, vi kommer även ha mat för flertal allergier och matpreferenser.

Hur gör jag om jag vill sitta med mina kompisar?
Antingen så kan ni välja platser bredvid varandra. Eller så kan du låta din kompis välja platser åt hela er kompisgrupp. Mer information om detta på platsväljaren.

Kommer det finnas wifi?
Ja!

Får man ta med sig egen stol?
Ja, om du fraktar den själv. Detta är ingenting datorhämtningen är till för då det tar för mycket plats. Stolen ska däremot inte innebära en brandrisk, alltså kan vi komma att neka din stol om den är för stor. En “rimlig” storlek är en standard kontorsstol. Undrar du om din stol är för stor eller inte så maila gärna en bild eller länka till stolen ifråga till [email protected].

Finns det rullstolsanpassade platser och ingångar?
Ja och ja.